Language:

Search

Kënga e Gjyshes – Albanian Children’s Song

  • Share this:

TheBiranchi Team brings you the most popular Albanian children’s nursery song Kënga e Gjyshes.

This article will teach you the famous children’s song of Albania i.e. Kënga e Gjyshes. The nursery rhyme is written in English and Albanian language.

YOU MAY LIKE – Arbër vlla-e – Albanian Children’s Song

 

Kënga e Gjyshes

Children’s Song (Albanian)

Tregon gjyshja nga herë
Na ishte se na ishte
Na ish një herë një djalë
Si veten shokët kishte.

Dhe unë duke dëgjuar
Shikoj me sytë e mi,
Një trim duke luftuar
Për fatet e lirise.

Refreni:
I ëmbël zëri gjyshes
Kur ngjarjen më tregon
E lehtë dorë e saja
Mbi krye më ledhaton.
(4x)

Tregon gjyshja nga herë
Na ishte se na ishte
Na ish një herë një djalë
Si veten shokët kishte.

Dhe unë duke dëgjuar
Shikoj me sytë e mi,
Një trim duke luftuar
Për fatet e lirise.

Refreni

 

The Song of Grandma

Children’s Song (English)

Grandma tells us of the time
There was once,
Before us, a boy
Who like myself had friends.

And listening,
I saw with my eyes,
A brave struggle
For the fate of freedom.

(Chorus)
The sweet voice of grandma,
When she tells me the story
Her gentle hand
Caresses my head.
(Repeat 4 Times)

Grandma tells us of the time
There was once,
Before us, a boy
Who like myself had friends.

And listening,
I saw with my eyes,
A brave struggle
For the fate of freedom.

(Chorus)


Share and Spread Kindness if you believe the content is worthwhile.

Biranchi Narayan

Biranchi Narayan